02.04.10 Floreffe: ook Congolese muziek op Esperanzah! Festival in augustus

* Vrijdag 6 augustus : Explosieve klanken  van topmuzikanten !

Abraham Inc. brengt met de virtuoze klarinetspeler David Krakauer, de funky trombonespeler Fred Wesley en de prettig gestoorde beat architect Socalled, vernieuwende en erg feestelijke klezmermuziek die je niet snel zal vergeten!

Karl Hlamkin & OgneOpasnOrkestr, een vrolijke, opzwepende, muzikale mix uit Rusland met ska, funk, en klezmer ritmes én Cubaanse klanken.

Heel anders dan de duizenden «bling-bling» rappers, brengt de Franse groep Hocus Pocus een aparte akoestische rap die zeer groovy en positief is en waarbij echte instrumenten ook een stem krijgen.

* Zaterdag 7 augustus : een gegarandeerd hete dag  !        

Ojos de Brujo (ogen van de tovenaar) is een echt fenomeen in Barcelona en ver daarbuiten. Ze hebben de flamenco heruitgevonden door haar op een subtiele en positivieve manier te mengen met hiphop, electro, drum n’ bass, funk, dub en reggae.

Van Zebda tot Origines Contrôlées en van 100% Collègues naar Les Motivés. De feestelijke energie -met boodschap- van de gebroers Mouss & Hakim doet de Franse muziekscene al 20 jaar lang dansen en uit de bol gaan. 20 jaar op het podium, dat moet gevierd worden !

Staff Benda Bilili is het ongelooflijk verhaal van een groep straatmuzikanten uit Kinshasa (met enkele mindervaliden in opvallende driewielers) die muziek maken van een wonderlijke schoonheid. Rumba en afrocubaanse ritmes worden gemengd met funk en soulgrooves en een beetje reggae.

* Zondag 8 augustus : Sin fronteras !

Goran Bregovic, de man die de Balkan- en Gipsymuziek op de kaart zette ! Wie herinnert zich niet de prachtige soundtracks van films als Time of the Gypsies en Arizona Dream? 

Jaqee de Oegandese zangeres met de fluwelen stem brengt een reggae-soul repertoire dat u omver zal blazen!

Sterzangeres Dobet Gnahoré  uit Ivoorkust palmt overal ter wereld de massa’s in met haar prachtige stem en geëngageerde teksten over de Afrikaanse identiteit en de vaak penibele levensomstandigheden. Net zoals bij Miriam Makeba is haar stem alleen al voldoende om de liedjes te doen stralen.

PRAKTISCH :

Nieuw dit jaar : deuren open om 12u00 op vrijdag, zaterdag én zondag !

De voorverkoop start vanaf vandaag via de voorverkoopkanalen die je terugvindt op de site van www.esperanzah.be en in alle Fnacs en winkels van Night&Day presse.

Meer info:

presse@esperanzah.be

http://www.esperanzah.be/

 

 

Links:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.