16.04.10 Afrika Filmfestival in Gent (22 tot 27 april)

Het festival gaat dit jaar door in Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent van donderdag 22 tot dinsdag 27 april 2010 en  in De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent, op donderdag 6 en vrijdag 7 mei 2010 (zie programma in bijlage).

Het festival start op donderdag 22 april om 20u met de Belgisch-Rwandese film Le jour où dieu est parti en voyage van Philippe Van Leeuw (2009), over de Rwandese genocide van 1994. Schepen van Cultuur Lieven De Decaluwe zal het Gentse festival openen.

Het Afrika Filmfestival is een schitterende gelegenheid om kennis te maken met wat Afrika te bieden heeft op het vlak van de beeldcultuur. Elk jaar proberen we een uitgelezen selectie te maken van recente speelfilms uit verschillende Afrikaanse landen en culturen. Dit jaar staan films uit Rwanda, Zuid-Afrika, Mali, Egypte, Marokko, DRCongo op het programma.

Bovendien organiseren we in samenwerking met De Centrale een Congo-special, naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de DR Congo. Op 6 en 7 mei tonen we een aantal documentaires, met op 7 mei aansluitend het panelgesprek "Welke rol speelt de civiele maatschappij vandaag in Congo?" met Kris Berwouts (EurAc), Jean Kabuta (Universiteit Gent), Suzanne Monkasa (COV) en Modi Ntambwe (RVDAGE).

Alle informatie over het festival vinden jullie in bijgevoegde folder
en op de websites www.africamatters.be en www.afrikafilmfestival.be .
Of jullie kunnen contact opnemen met het nummer 0486 33 52 46.

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen.

Tot op het Afrika Filmfestival!

Met warme groet,

Erik Gobbers en Luc Ribbens

Africa Matters/Afrika Filmfestival

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.