21.05.10 Brussel: ‘Mobutu Roi du Zaïre’ (op 27 mei)

Deze film beschrijft het gedrag en de manieren van een dictator die ontvangen werd door de meest belangrijke en onberispelijke persoonlijkheden uit het Noorden, zowel in het westen als in de communistische wereld, zijn vriendschap met Koning Boudewijn, onderbroken, zijn fascinatie voor Leopold II maar ook zijn beleid gebaseerd op corruptie en wreedheid.

Filmforum – 50 jaar Kongo

Naar aanleiding van de 50 jaar onafhankelijkheid van Kongo stelt de Stad Brussel voor een reeks informatieve maar ook feestelijke activiteiten om de onafhankelijkheid en haar geschiedenis te herdenken maar vooral om zich te ondervragen over de perspectieven. Een van deze activiteiten is een reeks filmvoorstellingen.

Een deel van de voorstellingen vertelt de geschiedenis van dit immense land: in de sporen van Lumumba, via de geschiedenis van Mobutu, tot de gezellige populaire televisiereeksen die de visie van hedendaagse filmmakers weergeven. Andere documentaires en kortfilms richten zich op het leven in Kinshasa; welke verbeelding roept die op, welke hedendaagse realiteiten kunnen we er ontdekken, welke visie hebben artiesten en filmmakers over hun stad?

Ville de Bruxelles – Stad Brussel

Cellule Solidarité Internationale – Cel Internationale Solidariteit

Département Organisation- Departement Organisatie

Tel: 02/279.21.12

Ann-Sophie Deneyer

Fax: 02/2479.21.19

www.brucity.be/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.