22.08.10 Zaba-Kina nodigt uit in Mol (5 september) en Geel (18 september)

– Vanaf 6 september 2010 starten ze met 3 klasjes (1 kleuterklas + 1ste en 2de leerjaar) in het weeshuis zelf zodat de kleintjes (20 kindjes) vanaf nu gespaard blijven van de dagelijkse 7km-lange voettocht van en naar school. Ook de armste kindjes uit de omgeving (een 40-tal) die nog nooit naar school zijn geweest, kunnen hier nu gratis naar school! Jaarkost: 2.500 euro (salaris 3 leerkrachten/schoolgerief/uniformen/homologatie school).

 

– De schoolkosten voor de overige 77 leerlingen lagere en middelbare school en studenten beroepshogeschool/univeriteit blijven we uiteraard betalen. Jaarkost: 6.000 euro. 

 

– we hebben ter plekke een privé-ziekenfonds opgericht ism Centre de Santé Femme et Enfant in Boma olv de Congolese, katholieke zuster Marie-Francoise Vuna (gynaecologe/chirurge). Jaarkost verzekering 100 kinderen, inclusief onderzoeken,  labokosten, ingrepen en medicatie: 2.200 euro.

 

– Actiepunt 2010/2011: werken financieren voor aansluiting op het bestaande waterleidingsnet (nu op 750 m van het weeshuis) zodat  ze eindelijk in het weeshuis drinkbaar water hebben en de douches kunnen gebruiken. Geschatte kost: 10.000 euro.

 

Onze plannen zijn inderdaad ambitieus en daarom vliegen we er vanaf september meteen weer in!

 

Iedereen van harte welkom op al onze activiteiten en reeds op voorhand bedankt voor uw steun!

U I T N O D I G I N G!!!

We hebben uit de Congo niet alleen een koffer vol hartverwarmende en spannende reisverhalen meegebracht maar ook…  mooie Congolese stoffen, juwelen, kunst en andere spulletjes. We nodigen jullie uit op ons standje tijdens de 4de editie van OPEN ROZENBERG (Centrum Mol) op zondag 5 september van 13.00u tot 18u00u.

Open Rozenberg is een groot, gratis, familiaal volksfeest met uiteenlopende acts, kramen, standjes, kermisattracties, optredens, kinderanimatie en gezellige terrasjes.

 

Op zaterdag 18 september organiseren wij samen met Dancing2Support een dansfuif in zaal Sint-Amands in Geel (Werft) vanaf 20.00u tot……..

Zacharie geeft die avond samen met Lezin op percussie een gratis initiatie Afrikaanse dans om 20.00u en omstreeks 22.30u is er nog een optreden van DJABARA!

DJ L'esprit, die vrij en vrolijk graait in ALLE muziek die op romp en benen mikt, zorgt die avond voor de ambiance op de dansvloer!

Inkom: 7 euro.

 

Op dinsdag 28 september start de nieuwe reeks Afrikaanse dans in zaal Getouw in Mol

 

Op donderdag 30 september starten we in Mechelen (Pitzemburgatheneum).

 

Voor meer info check www.zabakina.be

 

Verder nog te blokkeren in jullie agenda's:

 

– Vrijdagavond 8 april tot en met zondag 10 april 2011   Afrikaans weekend in Domein Heibrand in Westmalle.

 

Met stages Afrikaanse dans en djembe en we zijn nog op zoek naar iets extra…. jullie voorstellen zijn welkom!

 

Het wordt opnieuw een deugddoend, intensief maar vooral plezierig weekend op deze zalige vakantieplek midden in de Kempense natuur!

– Zaterdag 7 mei 2011 – 20.15u – Zaal Getouw Mol – LOSAKU – grote benefietavond waarop we cultuurliefhebbers van diverse horizonten willen samenbrengen ism de Derde Wereldraad en DOS Mol.

Bedankt alvast om deze uitnodigingen verder de wereld in te helpen!

 

Chris Philipsen

namens het ganse Zaba-kina-team

www.zabakina.be

0477 / 972 598

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.