30.09.10 Student Sam De Schutter zoekt hulp voor thesis

Het onderwerp van mijn masterproef is kort geschetst het volgende: na de onafhankelijkheid van Congo zijn heel wat Congolezen, wegens het gebrek aan degelijk onderwijs in Congo zelf, naar België en andere landen getrokken om daar een opleiding te volgen (meestal gesubsidieerd met een beurs). Daarna is een groot deel van deze personen teruggekeerd naar Congo om daar voor de staat te werken.

In mijn onderzoek wil ik onderzoeken of deze buitenlandse studies een impact hebben gehad op de toekomst van deze personen en de ontwikkeling van het land, en zo ja, wat die impact geweest is. Daarvoor trek ik in de maanden november en december naar Congo (meer bepaald Kinshasa), om zoveel mogelijk van deze mensen te interviewen (en eventueel ook archiefonderzoek te verrichten).

Ik hoop via deze weg misschien hulp te vinden in het zoeken en vinden van contactpersonen (mensen die beantwoorden aan het hierboven beschreven profiel of anderen die mij hierbij kunnen helpen) of hulp onder een andere vorm (tips voor te raadplegen literatuur, te volgen onderzoeksmethode, …).

Dank bij voorbaat,

Sam De Schutter

E-mail:

sam_deschutter@hotmail.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.