04.11.10 Brussel: evenement in kader van Werelddiabetesdag (op 14 november)

Als onderdeel van deze dag, de vereniging TRK die vecht in deze missies voor de informatie en voorlichting aan de gezondheid van kwetsbare gemeenschappen, is het organiseren van een dag van bewustwording van het probleem van diabetes binnen de Afrikaanse gemeenschap.

Inderdaad diabetes zal binnenkort een van de grootste gezondheidsproblemen worden van onze planeet en de Afrikaanse gemeenschap zal niet worden gespaard.

In België wordt geschat dat meer dan 450 000 mensen met diabetes, 80 tot 90% van type 2 diabetes. Bovendien zou een diabeticus op twee niet gediagnosticeerd.

Type 2 diabetes is een echte probleem voor de volksgezondheid: 10 miljoen mensen hebben diabetes in Europa (4% van de totale bevolking) .

Experts voorspellen een wereldwijde epidemie: binnen 25 jaar is het aantal diabetici 300 miljoen wereldwijd bereikt.

( bron : www.lasante.be).

Deze ziekte tast de eeuw, zoals we weten, de rijke landen om goed gevoede bevolking, maar ook weten we minder, elk land in de wereld als zodanig in de Congo, waar hij nog sneller groeide dan in geïndustrialiseerde landen .Kinshasa alleen al zijn er meer dan 200.000 diabetici en slechts 7.000 genomen op gezondheidscentra. Deze duizenden gediagnosticeerde patiënten ontwikkelen zodat veel complicaties, waarvan sommige met dodelijke afloop .

Vandaar dat de urgentie van preventieve maatregelen en een bredere verspreiding van informatie aan haar

Het evenement omvat onder andere een paneldiscussie over diabetes rond het thema:

«  Diabetes is geen ziekte van de rijken !  »

Dit evenement zal plaats nemen op ESPACE MATONGE 78 Waversesteenweg – 1050 Brussel.

Een ballon release zal worden georganiseerd in de straat in Elsene Long Life aan Memisa, een NGO die het werk van zuster De Clerck in Kinshasa blijft profiteren.

Vanaf 15.00 uur zijn wij voor u klaar bij Space Matonga waar u uw bal voor 1 € kan komen halen.

1 Ballon oplaten = 1€ = 1 behandeld kind

We verwachten jullie in groten getale op dit evenement.

Informatie: infortrk@yahoo.fr

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.