14.12.10 Antwerpen: debat ‘België- Congo: welke toekomst staan we voor?’ (op 20 december)

" Congo heeft alles om welvarend te zijn. Het stond vijftig jaar geleden mee op het niveau van landen die nu mee de kar trekken van de wereldeconomie " Guy Poppe

Dit jaar viert Congo zijn 50 jaar onafhankelijkheid. 50 jaar postkoloniale geschiedenis of toch niet helemaal? Na Marokkanen en Turken vormen Congolezen de derde grootste niet-Europese minderheid in ons land. Verhoudingsgewijs zijn ze echter weinig zichtbaar in de media en wordt hun stem amper gehoord in het politieke debat, zeker in Vlaanderen.

Wat betekenen Congo en België vandaag voor elkaar? Welke rol spelen we en welke kunnen of moeten we spelen? We delen een lange militaire geschiedenis en blijven een belangrijk donorland voor ontwikkelingssamenwerking maar had de opleiding van het Congolese leger zin en moeten we eigenlijk geld blijven geven aan een land dat zo rijk is aan grondstoffen? Naar aanleiding van 50 jaar onafhankelijkheid en van de tentoonstelling Tokopesa Saluti, organiseert Congo in Vlaanderen i.s.m het Vredescentrum een Congo-debat in volle kersttijd.

Maandag 20 december, 19u.

Vredescentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

Let wel: inschrijven noodzakelijk voor 19 december via

info@vredescentrum.be of 03 / 202 42 91.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.