18.05.11 Antwerpen – Zuidcafé: Fair trade, ziet klant het bos door de bomen nog? (dinsdag 24 mei)

Producten van eerlijke handel, je koopt ze allang niet meer uitsluitend in de Oxfam-Wereldwinkel. De klant vindt ze ook in het warenhuis om de hoek. Sommige bedrijven (zoals bvb. suikerfabrikant Candico) schakelen hun productie geheel of gedeeltelijk om naar fair trade. Bovendien circuleren verschillende labels die zich alle op eerlijke en duurzame handel beroepen.
 
Vindt de klant zijn weg nog in het aanbod ? Waar liggen de verschillen tussen al die labels ? Zijn de gehanteerde criteria overal even strikt ? Of bestaan er ook 'light-versies' ? Zijn alle initiatieven wel altijd even 'fair', en hoe worden we hierover geïnformeerd ?
 
Het Zuidcafé organiseert hierover een debat met het publiek, en met vertegenwoordigers van Delhaize, Candico en Oxfam-Wereldwinkels.
 
Deskundig commentaar wordt geleverd door Rob Renaerts, gewezen medewerker van Netwerk Bewust Verbruiken. Gastheer is Paul Schrijvers.
 
Dinsdag 24 mei om 20u30 in De Roma, Turnhoutsebaan 286 in Borgerhout.
 
Inkom 4 euro. Kaarten de avond zelf aan de kassa, of vooraf aan de balie van De Roma (Turnhoutsebaan 327).
 
Het Zuidcafé is een organisatie van Oxfam-Wereldwinkels en 11.11.11 i.s.m. De Roma en met de steun van de Provincie Antwerpen.
 

E-mail:
 
zuidcafe.antwerpen@gmail.com 

www.deroma.be / www.oxfamwereldwinkels.be/zuidcafé 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.