31.05.11 Brussel: open avond ‘RD Congo: pays de l’avenir’ op maandag 6 juni (Broederl. Delen en Pax Christi)

De ngo’s Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen werken nauw samen rond vrede en veiligheid in Centraal-Afrika (DR Congo, Rwanda, Burundi). Dit partnerschap wordt opgevolgd door een werkgroep die 3 à 4 keer per jaar samenkomt.

Op maandag 6 juni 2011 om 20u organiseert de werkgroep Centraal-Afrika een open avond rond de publicatie "RD Congo: Pays de l'avenir. Construisons ensemble une paix durable pour un meilleur destin"

De publicatie is het resultaat van een bevraging van studenten en professoren in 9 van de 11 provincies in de DR Congo. Het boek omvat een evaluatie van de huidige situatie in het land, 50 jaar na de onafhankelijkheid, en concrete voorstellen voor een betere toekomst in Congo. Prof. Luc Reychler (uitgever) en Jean Migabo Kalere (coördinator) werkten samen aan deze publicatie.

Luc Reychler is professor internationale betrekkingen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Jean Migabo Kalere is master in de rechtsgeleerdheid (Universiteit Antwerpen) en werkt momenteel aan een doctoraat over de rol van het Internationaal Strafhof in Congo.

De avond heeft plaats bij Broederlijk delen, Huidevetterstraat 165, 1000 Brussel (op 5 min. wandelafstand van het station Brussel-Zuid. Kijk voor een wegbeschrijving op http://www.broederlijkdelen.be/contacteerons/wegbeschrijving).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via mail (nadia.nsayi@hotmail.com) of telefonisch (0479 / 51 68 98). De toegang is gratis.

U bent van harte welkom !

Mark Vandommele, voorzitter van de werkgroep Centraal-Afrika

Nadia Nsayi, beleidsmedewerker Centraal-Afrika, Broederlijk Delen & Pax Christi Vlaanderen

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.