11.10.11 Brussel: Africalienne # 3 (David Minor Lunga, Célestin Kasongo, Jonathan Kombe)

Met dit boek dragen Africalia, le Tarmac des Auteurs en uitgeverij Lansman/Emile & Cie bij aan het ontstaan van talentvolle jonge toneelschrijvers in Congo.

In de afgelopen jaren, met de ondersteuning van Africalia, ontwikkelde le Tarmac des Auteurs uit Kinshasa een stevige basis voor de opkomst van nieuwe generaties van toneelschrijvers. Dit werd bewerkstelligd door het stimuleren van (jonge) schrijvers om deel te nemen aan dit avontuur, maar ook door het uitnodigen van een indrukwekkend arsenaal sprekers, gekwalificeerd om hen bewust te maken van de specificiteit van het schrijven van dramaturgische teksten, over kwesties betreffende de inhoud en vorm, de taal, enz..

Dit boek bevat drie theaterstukken die een eerste stap moeten worden in het verrijken van het theatrale repertoire in Congo en hen andere materialen moet aanreiken om voor de vele toneelgroepen in het land te spelen.

Maar natuurlijk is het ook de bedoeling om deze nieuwe stukken bekend te maken buiten de grenzen van Congo. Wie weet worden zij de sleutel tot verschillende creaties in de vier hoeken van de Francophonie.

Belangrijk: Dit boek is momenteel enkel te verkrijgen in het Frans. Een Nederlandse vertaling wordt verwacht in de nabije toekomst.

Datum & tijdstip: 12 oktober 2011 – 18.00u

Programma:

Presentatie van drie dramaturgische teksten door Ilunga David MINOR, Jonathan CELESTIN en Kasongo KOMBE

Bijeenkomst onder leiding van Emile Lansman, uitgever,

Israel Tshipamba, artistiek directeur van le Tarmac des Auteurs (Kinshasa) en Africalia gevolgd door een drink.

Info

Gratis toegang tot de boekpresentatie

Reserveren verplicht: Africalia@africalia.be

Tel: 02/412 58 80

Plaats

Théâtre de Poche

Gymnasiumweg 1a – 1000 Brussel (Ter Kameren bos)

Tram 7 of 94 ; bus 38

Let op: de bijeenkomst is voorafgaand aan de uitvoering van het toneelstuk "Le Bruit des os qui craquent" door Suzanne Lebeau

Voorwaarden en reserveringen (betalend):

De Africaliennes hebben als doel het verhogen van het bewustzijn in België m.b.t. onze acties in Afrika en het valoriseren van het werk van onze partners.

www.poche.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.