24.10.11 Bana Leuven: Colour Bar, blank, zwart of métis? (zaterdag 5 november)

De socio-culturele vereniging BANA Leuven organiseert regelmatig een discussieavond onder de naam ‘CongoReflex’.

Deze bijeenkomsten zijn een gelegenheid om uit te wisselen over een thema dat verband houdt met de Democratische Republiek Congo.

In 2010 kwam de documentaire "Colour bar: een Belgisch-Congolese métis op zoek naar zijn identiteit" van Roland GUNST uit. Als zoon van een Belgische, blanke vader en een Congolese, zwarte moeder stelde Roland zich jarenlang de vraag "Wie ben ik?". Hij gebruikte de film als medium om zijn identiteitscrisis naar het publiek te brengen. Colour Bar vertelt het boeiende verhaal van een métis, halfbloed of mulat in Congo en in België.

In aanwezigheid van de regisseur, organiseert BANA Leuven een voorstelling van de documentaire. Daarna is er mogelijkheid tot uitwisseling. De voertaal is Nederlands. Klik op onderstaande link om de trailer te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=t33hlODdURg&feature=player_embedded

De avond vindt plaats op zaterdag 5 november 2011 van 19u tot 21u in de zaal van de Integratiedienst, Diestsesteenweg 104 F, 3010 Kessel-Lo (op 10 minuten wandelafstand van het station Leuven).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via mail (bana.leuven@gmail.com) of telefonisch (0485/70 69 54). De inkom is gratis.

Met hartelijke groeten,

BANA LEUVEN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.