21.12.11 Antwerpen: Afrikadag op 8 januari 2012 (Missio)

Als internationale kerkorganisatie gelooft Missio immers sterk dat de lokale kerkgemeenschappen een cruciale rol spelen op weg naar een vredevolle toekomst voor de regio.

Missio uit haar solidariteit op een structurele manier door middel van budgetsteun. Dat wil zeggen dat de kerkgemeenschappen van D.R. Congo, Rwanda en Burundi elk een enveloppe met geld krijgen en dat de lokale bisschoppen zelf mogen kiezen waar ze het geld prioritair aan besteden. Missio waakt erover dat het geld goed ter plaatse geraakt en correct beheerd wordt.

Missio-Antwerpen

In het jubeljaar van ons bisdom kan het intercultureel ontmoetingsfeest ter gelegenheid van de Afrikadag, dat ondertussen aan haar zesde editie toe is, niet ontbreken. Onder de vlag van Kerk onder Stroom organiseren Missio-Antwerpen, de parochie Sint-Laurentius, FCA-Karibu, the Holy Trinity Choir van AACG en Afribel op zondag 8 januari 2012 een interculturele Nieuwjaarsontmoeting in de Sint-Laurentiuskerk (Markgravelei 93, 2018 Antwerpen).

We beginnen om 10u30 met een feestelijke viering, voorgegaan door onze bisschop, Mgr. Johan Bonny en opgeluisterd door de koren van de Afrikaanse katholieke gemeenschappen van Antwerpen. Nadien volgt een gezellig samenzijn met Afrikaanse hapjes en Nieuwjaarsdrink. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om met ons mee te komen vieren en het glas te heffen op een vredevol, solidair en verbonden 2012!

Alvast tot dan!

Met wereldverbonden groeten en een Zalig Kerstmis en gezegend 2012 toegewenst,

Het team van Missio-Antwerpen
Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen
T: 03/287.35.87   E: antwerpen@missio.be

Alle giften zijn welkom op: BE19 0000 0421 1012 (Missio, Vorstlaan 199, 1160 Brussel)

Links:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.