18.01.12 Wandelen voor anderen (Zondag 5 februari in Geel)

[ingezonden tekst]

Centre de Balou is een organisatie in Congo die zich ontfermt over kinderen met een beperking. Er bestaan nog veel taboes en vaak worden gehandicapte kinderen gewoon achtergelaten. Centre de Balou probeert dit taboe te doorbreken en biedt een plaats aan waar deze kinderen terecht kunnen. Het biedt naast omkadering en medische zorg ook onderwijs en een internaat. De elementaire basiskennis zoals schrijven en tellen wordt aangeleerd maar men richt zich vooral op de praktijk: jongens doen meestal aan houtbewerking of werken op het veld, de meisjes leren huishoudelijke activiteiten zoals naaien en koken…

Het project werkt met beperkte middelen en kan dus alle steun gebruiken. In oktober 2011 heeft men grote pech gehad en heeft een brand twee lokalen vernield. Ook allerlei hulpmateriaal is toen in de vlammen opgegaan. Zo is er ook dringend nood aan nieuwe rolstoelen. Daarom wil S.A.I.O. ook graag zijn steentje bijdragen en wordt er zondag 5 februari een wandeldag georganiseerd.

Op die dag nodigen wij iedereen uit om met ons mee te wandelen voor dit goede doel. Er kan gekozen worden voor een korte wandeling van ongeveer 6 km en een langere wandeling van 15 km. De plaats van vertrek en aankomst situeert zich in onze school, gelegen in de Billemontstraat 77 te Geel.  Inschrijven kan tussen 13u en 14.30u. Nadien kan de wandelaar zich te goed doen aan koffie en gebak in onze refter. Ook niet- wandelaars zijn uiteraard van harte welkom!!

DUS:  IEDEREEN WELKOM OP ZONDAG 5 FEBRUARI 2012 OM TE WANDELEN VOOR ANDEREN!!

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.