24.04.12 Heverlee en Wilsele: tentoonstelling over kindsoldaten in Oost-Congo (mei-juni)

VIC Kinderrechten ngo zette samen met CEFADES een preventieproject op in Noord-Kivu om de rekrutering van kindsoldaten tegen te gaan. In het kader van dit project organiseert VIC samen met enkele lokale dienstencentra van Leuven een tentoonstelling om de levenssituatie van (ex)kindsoldaten, de oorzaken van de problematiek en de toekomstperspectieven van jongeren in de verf te zetten.

Samen met Bana Leuven wordt er op 4 mei een gesprekavond over het onderwerp georganiseerd in LDC Ruelenspark in Heverlee. In Wilsele worden speciale rondleidingen voorzien voor scholen.

Programma 4 mei:
Om 19u wordt de avond geopend door Rina Rabau van Bana Leuven, vervolgens presenteert Hélène haar onderzoek in Noord-Kivu en vertelt ze het verhaal achter de kindertekeningen die opgenomen werden in de tentoonstelling. Tenslotte wordt ook het CEFADES project in detail toegelicht.
 
3 tot 18 mei:
LDC Ruelenspark
Erasme Ruelenspark 35
3001 Heverlee
(net achter de Naamse Poort, op wandelafstand van zowel het station als centrum Leuven)
 
21 mei tot 1 juni:
LDC Ter Putkapelle
Bosstraat 11
3012 Wilsele
(vlak bij de kerk)
 
Voor meer info, contacteer Hanne Celis via communicatie@vicngo.be of via 02/203.42.40. De tentoonstelling zal nadien ook nog lopen in het provinciaal Noord-Zuid centrum in Roeselare en tijdens de Gentse feesten in de Machariuskerk, Gent.

Hanne Celis
VIC kinderrechten ngo
communicatie@vicngo.be / www.vicngo.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.