07.05.12 Brussel: conferentie/debat over malaria in Afrika (op 9 mei)

Naar aanleiding van Internationale Dag van de Strijd tegen Malaria heeft de Schepen van Internationale Solidariteit, Bertin Mampaka, het genoegen u uit te nodigen, op een conferentie/debat op woensdag 9 mei in de conferentiezaal van het Stadhuis om 19u : " Malaria, middelen in de strijd tegen de ziekte in Noord en Zuid " met de deelname van M. Jean‐Jacques Schul, Voorzitter van IDAY‐International en Rachel Izizaw van de vzw Tshela.

Malaria is één van de belangrijkste gezondheidsproblemen in ontwikkelingslanden. Vandaag wordt ongeveer 40% van de wereldbevolking blootgesteld aan malaria.

Meer dan 85% van de sterftegevallen ten gevolg van malaria zijn in Afrika waar de ziekte de belangrijkste doodsoorzaak is bij kinderen. Daarnaast veroorzaakt de ziekte vaak een fysieke en mentale handicap als gevolg van de slechte behandeling. Hoe kunnen we deze ziekte bestrijden? We willen de Brusselse bevolking bewust maken van deze ziekte en haar desastreuze gevolgen maar vooral samenwerkingsverbanden aanmoedigen in het Brusselse verenigingsleven om samen na te denken over welke middelen er moeten ingezet worden in de strijd tegen malaria in Noord en Zuid.

In de hoop jullie talrijk te ontmoeten!

Gelieve te reserveren bij de cel Internationale Solidariteit op het nummer 02/279.21.16 of per mail internationalesolidariteit@brucity.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.