10.09.12 Mechelen: tentoonstelling over (ex-) kindsoldaten in november (Kadogo)

De tentoonstelling bestaat uit kunstwerken van lokale kunstenaars en tekeningen gemaakt door ex-kindsoldaten en leerlingen uit Oost-Congo over het leven in de milities. Het tentoonstellingsmateriaal werd voornamelijk via CEFADES, één van onze partners in DR Congo, verzameld in het kader van een preventieproject rond het thema van kindsoldaten. Voor de verdere afwerking van de tentoonstelling werkten we in België werkten we ook samen met vzw Aksanté.

Daar waar in Wilsele, Roeselare en Heverlee voornamelijk kinderen meededen aan de workshops voor scholen, kwamen bij de tentoonstelling in Antwerpen vooral studenten over de vloer. In Gent, zonder twijfel ons grootste succes qua opkomst, kwamen zowel (voorbij)gangers van de Gentse Feesten een kijkje nemen, als kerkbezoekers en families met kinderen. Onlangs stonden we met de mobiele versie van onze tentoonstelling op het Cha Cha Festival in Leuven. Daar pikten geïnteresseerden naast een Senegalees of Congolees concertje ook ineens onze expositie mee.

Het Kadogotijdperk is nog niet voorbij. Gedurende de hele maand november kan u een bezoekje brengen aan onze tentoonstelling in het Huis van de Mechelaar, in het kader van de mondiale maand van Mechelen.

Ook zullen er geregeld interactieve workshops worden georganiseerd voor scholen. Voor meer info over deze workshops, stuur een mailtje naar annelies.maertens@vicngo.be.

Bron: VIC Kinderrechten ngo, 10.09.12

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.