18.09.12 Organiseer een actie of feest voor moeders in de Kivu (Protestantse Solidariteit)

Sedert 2007 werkt Protestantse Solidariteit via haar lokale partner in de D.R. Congo aan een project ter ondersteuning van slachtoffers van seksueel geweld. Het seksuele geweld in de D.R. Congo neemt extreme proporties aan, in het bijzonder in de provincies in het Oosten van het land. Ons project in de Kivu-streek staat in voor het onthaal, de psychologische en medische begeleiding van slachtoffers, en in een proces van ‘detraumatisatie’ en herintegratie van de slachtoffers in het gewone leven en de samenleving.

Het is een project dat ons, Protestantse Solidariteit, na aan het hart ligt en die we volledig met eigen fondsen ondersteunen. Elk bezoek aan het werkveld bevestigt ons trouwens dat we moeten blijven doorzetten met dit project.

Onze campagne “Fundraising voor hun waardigheid” is een oproep om vóór 25 november 2012 zelf een leuke en/of originele solidariteitsactie op te zetten ten voordele van de Moeders van Kivu en zo je steun te geven aan de slachtoffers van seksueel geweld in Kivu.

Je kan een solidariteitsactie opzetten met je vereniging, in familieverband of simpelweg onder vrienden. We hopen dat mensen niet alleen geld willen geven, maar ook een beetje van hun vrije tijd en creativiteit, zodat ze ook anderen inspireren.

Een actie zoals een spaghettiavond of een BBQ , een benefiet-CARWASH, een aperitiefconcert of een solidariteitsnacht, het kan een leuke manier zijn om geld in te zamelen voor de “Moeders van Kivu”.
De campagne kent een hoogtepunt op 25 november met een concert in de Koninklijke Kapel te Brussel.

Trek dus je stoutste schoenen aan en bedenk een solidariteitsactie met je vereniging, met een groepje vrienden of familie, maar maak er vooral ook een leuke uitdaging van!

Wil je een solidariteitsactie op zetten ten voordele van de Moeders van Kivu? Contacteer ons:  Johannes Maertens, j.maertens@epub.be,  02 / 510 61 80

Protestantse Solidariteit vzw
Brogniezstraat 46
1070 Brussel
www.protestantsesolidariteit.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.