06.11.12 Memisa zoekt logistiek projectbeheerder voor projecten in Kinshasa

Taken, verantwoordelijkheden en hiërarchië

In samenwerking met de coördinator van de algemene zaken (CAZ) van de nationale coördinatie (NC), heeft de logistieke projectbeheerder de verantwoordelijkheid het beheer van de logistiek van MEMISA in de DR Congo te ondersteunen en meer bepaald de nationale coördinatie (NC) en de provinciale coördinatie van Gemena (BAT). De logistieke beheerder rapporteert aan de Chef de Mission.

1. Logistiek  Beheert de cel logistiek van de nationale coördinatie in samenwerking met de CAZ.  Steunt en volgt het logistieke beheer van Gemena op in samenwerking met de logistiek in de BAT Gemena en de coördinator BAT.  Maakt beheermiddelen aan voor overheidsopdrachten en steunt de nationale coördinatie voor alle aankopen in samenwerking met de logistieke beheerder van de NC.  Controleert de uitvoering van de logistieke middelen van Memisa bij de nationale coördinatie en in alle Provinciale Coördinaties.  In overleg met de CAZ, bestudeert en analyseert het logistieke systeem van de nationale coördinatie en de BAT’s teneinde deze efficiënter te maken.  Finaliseert en verbetert de middelen, de procedures, het procedurehandboek, en het technisch handboek logistiek van Memisa in DR Congo, dit in samenwerking met de CAZ.  Neemt deel aan de verbetering van logistieke rapportering en aan de analyse van verschillende projecten van Memisa in de DR Congo.  Houdt interne audits voor logistiek van Memisa in de DR Congo.  Staat in voor de omkadering en opleiding van de logistiekers van de coördinaties.  Neemt deel aan de ontwikkeling van de nieuwe projecten.

2. Administratie en financiën : Tijdens interne audits in de BAT’s is de logistieke beheerder verantwoordelijk voor het goede verloop op administratief en financieel vlak, dit in samenwerking met de CAZ. Hiërarchie :  Rapportage van de activiteiten aan Chef de Mission.  Samenwerking met CAZ.  Samenwerking met de logistiekverantwoordelijke in de hoofdzetel. Evaluatie :  Evaluatie door de Chef de Mission. Profiel  U bent afkomstig uit een lidstaat van de Europese Unie.  Opleiding : beheerder , universitair niveau of hogere school/ logistieke opleiding.  Bij voorkeur, een werkervaring van minstens 5 jaar in een NGO en/of in Afrika.  U heeft een goede kennis logistiek.  Goede kennis in het beheer van overheidsopdrachten.  Kennis van douaneprocedures.  Vaardigheden in financiëel en administratief beheer is een pluspunt.  Opstellen van teksten in het perfect Frans.  Goede informaticakennis is essentieel, o.a. Excel, Access en boekhoudprogramma’s.  Organisatorische capaciteiten, teamplayer (Begeleiding, Leadership en Coaching).  Kennis van de DR Congo. Vereisten • Goed in groepsverband kunnen werken en een teamspirit creëren alsook een goede dynamiek op gang brengen bij de medewerkers rond bepaalde doelstellingen.  Capaciteit om goed te functioneren in een veeleisende context.  Gemotiveerd om binnen de non-profitsector te werken  De visie van Memisa delen

Geografische ligging: -50% in Kinshasa -25% in Gemena -25% voor de supervisie van de andere BAT’s

Gelieve uw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae te sturen naar: Greta.desmyter@memisa.be

www.memisa.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.