18.12.12 Voorstelling van de nieuwe publicatie van Jean-Jacques Wondo Omanyundu (op 12 januari)

U bent van harte welkom op zaterdag 12 januari 2013 van 14u00 tot 18u00 in de zaal Jean Monet, Parkstraat 71, 3000 Leuven, aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).
Op een moment dat Congolezen en vrienden van de Democratische Republiek Congo wereldwijd hun verontwaardiging uiten over de oorlog in Oost-Congo, slaagt het Congolese regeringsleger, de ‘FARDC’, er niet in om een adequaat antwoord te bieden op de aanwezigheid van talrijke gewapende groepen in deze regio. De opbouw van een nationaal en republikeins leger vormt één van de grote uitdagingen binnen het vredesproces en voor de opbouw van een democratische rechtsstaat in DR Congo.
‘Les armées au Congo-Kinshasa’ van Jean-Jacques Wondo is een compilatie en een analyse van de meest markante sociaal-politieke en militaire gebeurtenissen in de bewogen geschiedenis van DR Congo. Door middel van diverse bronnen, werpt de auteur een strenge wetenschappelijke blik op de evolutie van de verschillende nationale legers in Congo van 1885 tot heden en biedt hij pertinente en nieuwe denkpistes aan voor de grondige hervorming van het Congolese leger.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit evenement. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen vóór woensdag 9 januari 2013 via mail
(bana.leuven@gmail.com) of telefonisch (0479/51.68.98).
Met vriendelijke groeten,
Rina Rabau Nkandu
Voorzitster BANA Leuven vzw

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.