14.01.13 Kananga: Centres Mpandilu vragen jouw aandacht en steun! (mensen met handicap)

Ik zou graag jouw aandacht vragen voor mensen die geen reserve kunnen aanleggen en die zelfs van hun gebrek aan geld creatief het beste moesten maken. Ik heb het over zuster Muanji en haar leerkrachten, bijzondere leermeesters, maatschappelijk werkers en andere medewerkers van de Centres Mpandilu in Kananga. En ik zou je willen vragen of je iets over heb dat je hieraan kunt besteden?

Als je de centres nog niet kent, dan kan ik je zeggen dat het zeven schooltjes zijn voor kinderen vanaf 3 jaar tot volwassenheid met een gehoorhandicap of en mentale handicap. Dat is al eerst een uitgestoten groep in Congo en daarom alleen al verdienen deze mensen alle lof voor hun werk. Maar de financiële crisis waar velen hier bij ons meer schrik voor hebben dan dat ze hen raakt, raakt deze schooltjes wél.
Eén grote hulpvraag zijn deze schooltjes geworden. Elke steun is ontzettend welkom en doet ook echt iets in Congo. De schooltjes zijn echt een redding voor deze kinderen, om te beginnen al omdat ze zorgen voor voeding voor de zwaksten en ook omdat ze er in slagen om vele jongeren een ware toekomst te bezorgen.

Eind 2012 liep een oproep van de Werkgroep Centres Mpandilu (Ranst) rond pater Frans Douwen (scheutist, ex-directeur van de schooltjes) om peter of meter te worden van één van de kinderen in de schooltjes. Het gaat om echte kinderen, geen fictieve, en jouw steun komt echt terecht in de school om hen te helpen. Misschien kan je bv. 25 euro per kwartaal missen en peter of meter worden. Dat is haalbaar, niet? Of je kiest een andere weg om te steunen…?

Enkele tips voor meer info: www.centresmpandilu.be<http://www.centresmpandilu.be>
Info over het project petermeterschap via deze link<http://home.scarlet.be/~tsb91644/centres%20mpandilu/sub/leerkansen.html>.
Stortingen zijn welkom op rekening BE72 0882 5554 8616 van de werkgroep Centres Mpandilu.

Wil je peter of meter worden van een kind uit de centres, geef mij dan een seintje. Ik zorg ervoor dat je meer informatie krijgt.

Dank voor het lezen en ik duim voor deze actie.

Groeten en een vreugdevol 2013.

Chris Nollet, diaken
chr.nollet@gmail.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.