02.09.14 Mamas for Africa zoekt directeur

Taken?
De directeur van Mamas for Africa heeft uitvoerende en coördinerende verantwoordelijkheden voor de organisatie. Hiervoor kan de directeur beroep doen op ondersteuning voor de administratie, de financiën en de projectuitvoering. De directeur rapporteert aan de Raad van Bestuur. De directeur is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de goede werking van Mamas for Africa en heeft de algemene leiding. De belangrijkste taken omvatten:
o Het faciliteren van de samenwerking tussen medewerkers, vrijwilligers, Raad van Bestuur en andere stakeholders alsook met de lokale ‘Maisons de la Femme’ en 'antennes' in DRC, Rwanda en Burundi
o De implementatie van de diverse projectactiviteiten in binnen- en buitenland bewaken en een projectenbeheerssysteem uitwerken en implementeren.
o Uitwerken en opvolgen NGO dossier
o De voortgang en de resultaten van de activiteiten meten en evalueren en deze rapporteren aan Raad van Bestuur en donoren.
o Interne en externe communicatie faciliteren. Events en/of activiteiten initiëren in samenwerking met de communicatieverantwoordelijke, die Mamas for Africa in de schijnwerpers brengt en de donoren informeert en mobiliseert.
o De fondsenwerving beheren en optimaliseren in samenwerking met de PR verantwoordelijke.

Profiel?
Van een succesvol kandidaat wordt het volgende verwacht:
• Ervaring in ontwikkelingswerk en de uitvoering en monitoring van projecten in Afrika. Inzicht en sensitiviteit voor de regionale gevoeligheden en manier van werken zijn een must.
• Management ervaring in de brede zin (medewerkers, middelen, stakeholders, donoren, projecten…) en een sterk ontwikkeld vermogen om mensen te laten samenwerken.
• Bewezen succes in werkrelaties met een gamma van partners, zoals overheidsinstanties, actoren in de gezondheidszorg, in ontwikkelingsamenwerking, vrouwen organisaties, plaatselijke machthebbers etc… in binnen- en buitenland.
• Het vermogen om te communiceren met impact, zowel mondeling als schriftelijk en het inzetten van innovatieve media in PR & fondsenwerving. Uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands en het Frans.
• De bekwaamheid om onafhankelijk te werken in een multidisciplinaire, multiculturele en Multi institutionele omgeving.
• Standplaats: Leuven, België met regelmatige werkbezoeken aan de lokale steunpunten in DRC, Rwanda en Burundi.

Wat biedt Mamas for Africa?
• De mogelijkheid een positieve en duurzame impact te hebben op honderden gezinnen in het zuiden en de mogelijkheid van je passie je beroep te maken.
• Een sleutelrol in de verdere professionalisering van Mamas for Africa.
• Een correct verloningspakket in functie van ervaring en competenties.
• Een full-time

Interesse?
Graag uw CV met motivatiebrief richten aan:
hilde@mamasforafrica.be én michvanstaey@hotmail.com
De vacature wordt afgesloten op 20 09 2014
www.mamasforafrica.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.