19.01.15 Vremde (Boechout): benefiet voor projecten vzw Matumaini in Katanga (7 februari)

Een gevarieerde avond :
-optreden van Congolese artiest GRIOTSHITENGE (verteller en muzikant , die met scherpe humor  een Congolese blik geeft op de samenleving)…
-een kortfilm over de mijnnijverheid in Katanga en de gevolgen op de leefomgeving (regie Raf Custers, onderzoeksjournalist)
-een  kortfilm over de werking van de Aumoniers de Travail….
 
LET OP deze activiteit gaat door in Parochiezaal van VREMDE (tussen Lier en Ranst)…
Wij gaan er naartoe…  jullie ook ?
 
Kris Van Elsen – Lisette Molenberghs
Manheuvels 16
2440 Geel – België
 
krisvanelsen@telenet.be
krisvanelsen@hotmail.com
+32.485.08.48.86
+014.585921
 
Sociale Projecten in Katanga ?
De vzw ondersteunt de sociale projecten van de congregatie van de Aalmoezeniers van de Arbeid in Zuid-Katanga. Deze congregatie startte begin 19de eeuw  in België technische scholen  in industriële centra (Antwerpen – Luik – Charleroi – Mons …).

In 1947 stuurde de congregatie twee Vlaamse paters naar Katanga – naar de mijnstreek.  De Aalmoezeniers zijn in Katanga actief in zeven steden en gemeenten, in de hoofdstad Lubumbashi en nog in zes andere mijnsteden. Ze richten in hun parochies scholen op, ,  kleine gezondheidscentra en coöperatieve sociale werken.

De vzw verzendt didactisch materiaal voor de scholen en medisch materiaal voor de gezondheidscentra. Dat gebeurt via Wereldmissiehulp. Er werden fondsen verzameld voor de bouw van een school voor verpleegassistenten en voor een landbouwschool, en voor de bouw of inrichting van twee gezondheidscentra. Verder zijn er ook tussenkomsten in de lonen van de leerkrachten van twee scholen en via Wereldsolidariteit wordt de sociale school van Lubumbashi gesteund.

Meer informatie bij Emiel Vervliet en Hilde Keteleer.

Hilde Keteleer
Tel + Fax  +32-3-449 41 16
Mob +32 473 73 23 29
www.hildeketeleer.eu

Links:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.