02.10.15 Antwerpen: tentoonstelling over Oost-Congo aan Ossenmarkt (opening)

De bezoeker ontdekt verschillende aspecten van het conflict dat al 20 jaar de regio teistert. Dit donkere beeld wordt doorbroken met een hoopvolle boodschap: rebellen die hun wapens hebben ingeleverd en voor vrede kiezen. De sprekende foto’s van Mvano geven een inkijk in het leven van de rebel die weer burger wordt.

Op vrijdag 2 oktober 2015, de Internationale Dag van de Geweldloosheid, begint om 19 uur in de kerk van de Minderbroeders Kapucijnen in Antwerpen een Franciscaanse Vredeswake. Na de wake volgt (rond 20 uur) de officiële opening van de tentoonstelling.

De vredeswake en de tentoonstelling vinden plaats in het kader van de campagne “Kies voor Vrede! Ontwapen Oost-Congo” die op 21 september van start ging en loopt tot 2 oktober 2016. Met de campagne vragen Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen met de steun van een reeks andere organisaties aandacht voor de ontwapening van rebellen en hun re-integratie in de maatschappij.

Meer informatie over de campagne: www.ikkiesvoorvrede.be

Officiële opening
Wanneer?     Vrijdag 2 oktober 2015 – 19 u.: Franciscaanse Vredeswake,
                    – 20 u.: officiële opening van de tentoonstelling en receptie.
Waar?           Kerk Minderbroeders Kapucijnen, Ossenmarkt 14, 2000 Antwerpen.
Bezoek de tentoonstelling
Wanneer?     Van maandag 5 tot woensdag 14 oktober 2015 op werkdagen van 9 tot 16 u.
Waar?           Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen.
Perscontact:
Annemarie Gielen, Algemeen secretaris Pax Christi Vlaanderen – annemarie.gielen@paxchristi.be – 0485/54 59 58.
Campagnepartners: Pax Christi Vlaanderen, Broederlijk Delen, KIYO, Minderbroeders Kapucijnen Vlaanderen, RCN Justice & Démocratie, Studio Globo, U Move 4 Peace, VOS Vlaamse Vredesvereniging

Ondersteunende organisaties: 11.11.11, Caritas International, Beweging.net, Vredeseilanden, Missio, Nationale Loterij, OKRA, Blabla-Blabla, Oxfam Solidariteit, Oxfam Wereldwinkels, Memisa, Arktos, çavaria, CD&V, De Vuurbloem, Femma, Groen, Jong Groen, Jong N-VA, KVLV, N-VA, Leesweb, Scouts en Gidsen Vlaanderen, sp.a, Vredeshuis Aalst, VSKO en Wereldsolidariteit

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.