20.04.16 Afrikado: een bijzonder solidair moederdagcadeau (Memisa)

Maak twee moeders blij met één cadeau
Via de website www.afrikado.be kan je online een moederdagcadeau kopen. Je ontvangt een certificaat om aan je moeder te geven. Het echte cadeau gaat naar een moeder in Afrika. Je maakt dus twee moeders blij met één cadeau. Op deze manier wordt de strijd tegen moedersterfte een steun in de rug gegeven!
De cijfers vertellen een verhaal van ongelijkheid
Zwangerschap, geboorte en kraamtijd worden bij ons nauwgezet medisch opgevolgd. Daardoor kunnen vrouwen met een gerust hart een kind ter wereld brengen. In andere landen vertellen de cijfers een ander verhaal. Terwijl volgens de Wereldgezondheidsorganisatie het moedersterftecijfer in België ligt op 7 mama’s per 100.000 bevallingen, zijn dit er in DR Congo 693 per 100.000 bevallingen.1 Dit betekent dat er ongeveer 70 vrouwen per dag sterven aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling…
 Allesbehalve een straatje zonder einde
We vechten hier niet tegen de bierkaai. In de meeste gevallen is een fatale afloop te vermijden. Vaak treden complicaties op tijdens de zwangerschap of bevalling. Tijdige opsporing en een goede medische behandeling kunnen het verschil maken tussen leven en dood.
Investeren in oplossingen maken het verschil
De juiste interventies kunnen een enorme impact hebben. Zo daalde tussen 1990 en 2015 moedersterfte wereldwijd met 44%.2 Memisa droeg hieraan bij door te investeren in degelijk medisch materiaal, infrastructuur, transport en personeel. Daarnaast vormt ook preventie een belangrijk onderdeel van Memisa’s structurele aanpak.
Help Memisa dit werk verder te zetten
De resultaten van het werk van Memisa spreken voor zich. Maar ze zijn enkel mogelijk dankzij de trouwe steun van schenkers in België. We roepen alle Belgen op om op moederdag dit engagement vernieuwde kracht bij te zetten. Hoe kan je immers beter moeders overal ter wereld eren dan met een solidair moederdag cadeau?
Bron: persbericht Memisa, 19.04.16

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.