23.11.16 Meldert : wijnbenefiet ten bate van projecten in Congo (zondag 4 december)

Hierbij nodig ik jullie allen graag  uit op de 5de benefietdegustatie  voor de projecten van de Aalmoezeniers van de Arbeid, VZW MATUMAINI in Congo, Lubumbashi, zowel in onderwijs als basisgezondheidszorg. Gedegen onderwijs en goede gezondheid blijven de basis voor de ontwikkeling van elke maatschappij , waar ook. Met de opbrengst van vorige  4 biënnale  benefiets (eerste in 2008 : 6500 €, laatste in 2014 : 10.000 €!) kon al heel wat gerealiseerd worden in Katanga ( Lubumbashi en omgeving ): bouw van  een lagere school, afwerking van een technische landbouwschool en een materniteit .
 
Vorig jaar in de Paasvakantie ging Dierk en ik op bezoek in Congo, en konden met eigen zien dat de gelden goed besteed zijn, maar ook dat de noden groot blijven : o.a afwerking van een verpleegstersschool (en recent ging een deel van materniteit in de buurt van Gécamines nog in de vlammen op door een kortsluiting, met oa vernieling van het echografietoestel).

Deugddoend was het enthousiasme en de  immense dankbaarheid van de lokale Congolese bevolking voor de support vanuit België.
Inmiddels is ons 2-jaarlijks benefiet ingebed in de overkoepelende vzw Matumaini (www.matumaini.be): Swahili voor hoop!

We weten  alvast weer waarvoor we ons inzetten met deze 5de benefietproeverij!
En hier gaan we weer voor!
 
WANNEER  ? :  zondag  4 december – van 10.00 tot 19.00h
WAAR ? :  in het prachtige kader van het kasteel van Meldert ,  Sint -Janscollege,
                   Waversebaan 1 – 3320 Meldert-Hoegaarden  (Kasteel van Hoegaarden)

WAT ? :  heerlijk assortiment van 25  exquise wijnen, bruisend , wit en rood,  voor elk wat wils                 in een  prijsvork tss 7,00 € en 22,5, €  (en top champagne aan 22,50 €) ,  voor elke beurs                 met een aantal ware pareltjes , ' de grands vins à petits prix' !
Breng je wijnminnende vrienden mee, met hart voor Congo, en stuur  hen deze mail door!
Samen proeven is des te leuker. Bovendien is je filantropie niet gratuit: terwijl je goede doel ferm steunt, verwerf je uitgelezen wijnen, waarmee je zeker gaat scoren bij je vrienden, bv. op je eindejaarsfeesten of andere feestelijke momenten.

Meer info: krisvanelsen@telenet.be

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.