01.05.17 Marie Kapinga is op zoek naar familielid in België (Cremer / Kremer)

Deze vrouw, Marie Kapinga, is op zoek naar haar half-oom hier in België. Maar ze weet niet waar te starten. Ikzelf heb haar beloofd te proberen haar half-oom terug te vinden. Maar waar hij woont weet ze totaal niet. Zelfs de juiste naam niet.
Het verhaal gaat als volgt:
Marie's grootvader was een blanke handelaar in de regio van Kananga. Zijn naam zou Henry of Henri Cremer of Kremer zijn. Hij had een grote winkel in Kananga genaamd "Luxembourg". Verder had hij nog winkels in Bakuakenge, Kakenge, Ilmueka en Kabuluanda. In Kabuluanda kreeg hij met een Congolese vrouw een zoon in 1962 genaamd Feli of Felix Cremer/Kremer Kayémbé. Dat is de papa van het meisje Marie-Kapinga Kayembe (Cremer of Kremer).
Henry of Henri Cremer of Kremer is dan teruggekeerd naar België en heeft met een Belgische vrouw één of meerdere kinderen gekregen. Een zoon of de enige zoon, genaamd Jules of Gil Cremer of Kremer is eens op bezoek geweest bij Feli of Felix in Kabuluanda om hem te ontmoeten of mee te nemen naar de familie. Maar hij had zijn leven daar en wilde er blijven.
Maar wat daarna is gebeurd weet Marie-Kapinga niet meer.
Ze wil al jaren haar half oom ontmoeten maar blijft enkel hopen.
met vriendelijke groeten
Urbain De Clerck
Wie heeft informatie of aanknopingspunten voor Urbain?
Hij zal je graag lezen op zijn e-mailadres urbie25@skynet.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.