05.05.17 Afrikado: maak dit jaar meerdere moeders blij!(Memisa)

100 keer meer risico in Afrika
Zwangerschap, geboorte en kraamtijd worden bij ons medisch nauwgezet opgevolgd. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ligt het moedersterftecijfer in België op 7 moeders per 100.000 bevallingen. In Afrika is dit een ander verhaal: 693 moeders sterven per 100.000
bevallingen. 
Een fatale afloop is te vermijden!
We vechten hier niet tegen de bierkaai. In de meeste gevallen is een fatale afloop te vermijden. Vaak treden complicaties op tijdens de zwangerschap of bevalling. Tijdige opsporing en een goede medische behandeling kunnen het verschil maken tussen leven en dood.
Memisa voorziet materniteiten van degelijk medisch materiaal, investeert in infrastructuur, voorziet in transport naar de materniteiten en versterkt de capaciteiten van de vroedvrouwen, verpleegkundigen en dokters. Daarnaast vormt ook preventie een belangrijk onderdeel van
Memisa’s structurele aanpak.
Een schenking in naam van uw moeder
Deze interventies zijn enkel mogelijk dankzij de trouwe steun van schenkers in België. We roepen zowel trouwe als nieuwe schenkers op om op Moederdag dit engagement vernieuwde kracht bij te zetten.
Op de website www.afrikado.be zijn er verschillende mogelijkheden om op een symbolische manier steun te bieden. Eenmaal een cadeautje wordt gekocht krijgt u een certificaat dat u aan uw moeder kunt geven. Hoe kan je immers beter moeders overal ter wereld eren dan met een solidair moederdagcadeau? Op deze manier wordt de strijd tegen moedersterfte een steun in de rug gegeven!
Memisa is een Belgische organisatie die aan medische ontwikkelingssamenwerking doet. We strijden voor de toegang tot gezondheidszorg voor de meest kansarmen. In DR Congo en Burundi geven we structurele steun aan 29 gezondheidszones of – districten, voor meer dan 4 miljoen inwoners. Hiernaast zijn we ook actief in Benin, Congo Brazzaville, Guinée-Conakry, India en Mauritanië.
Bron: persbericht Memisa, 04.05.17
www.memisa.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.