13.09.17 Nieuw fotoboek over Congostroom (Kris Pannecoucke)

In de afgelopen jaren heeft de Belgisch fotograaf Kris Pannecoucke deze ruggengraat, wervel voor wervel, op- en afgevaren van de monding van de rivier tot de Bangweulu wetlands, in de richting van de meest afgelegen bron.

Er is geen betere manier om de Congolese ziel te begrijpen dan door zijn rivieren op- en af te varen. Het fotoboek – waarin de lezer een reis maakt stroomopwaarts op de rivier – is uitgegeven via  Picha Publishing, een nieuwe uitgeverij.
 
288 pagina's, 131 foto's.  Afmeting 31,5 x 24,5 cm. Hard Cover uit stof. Gedrukt bij die Keure in Brugge.  ISBN 978-90-826666-0-1 en een winkelprijs van € 45. 
Online te bestellen bij www.pichapublishing.com en op dezelfde site vinden jullie ook een lijst met de boekenwinkels waar het te koop wordt aangeboden.
 
Fotografie : 
Freelance fotograaf Kris Pannecoucke (1969) werd geboren in Kinshasa  en reisde intensief doorheen Congo in opdracht van tijdschriften, NGO's en zakelijke klanten. Zijn werk is gepubliceerd in oa. National Geographic Magazine, l’Obs, (Franse weekblad), De Standaard, De Morgen en GEO (Duits magazine) …

Tekst : Stephen W. Smith (1956) is professor van Afrikaanse studies aan de Duke University sinds 2007.  Voordien werkte hij gedurende dertig jaar als reporter voor Reuters en RFI om vervolgens chef Afrika redactie te worden bij de kranten La Libération en Le Monde. Hij is de (co-) auteur van zestien monografieën over Afrika, geschiedenisboeken, een atlas, biografieën, essays en reisverhalen. Franse en Engelse tekst.
 
Het boek in de pers :

Meer info:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.