10.04.19 Genkenaar Jorgo Kokkinidis plant documentaire over oogaandoeningen in Congo: steun gezocht!

Ik ben Jorgo Kokkinidis, (foto)journalist & filmmaker uit Genk. Op mijn 14e hebben oogartsen een hoornvliesaandoening vastgesteld. Mijn zicht is slecht, enorm slecht. Dankzij de goede oogzorg in België en speciaal op maat gemaakte – dure – contactlenzen zie ik uitstekend. Een jaar geleden vroeg ik me af hoe mensen met oogproblemen in ontwikkelingslanden zich verhelpen. Ik ging op zoek en kwam tot de pijnlijke vaststelling dat bijvoorbeeld in Congo maar liefst 770.000 mensen waaronder 25.000 kinderen onnodig blind zijn. Onnodig blind, ze hadden dus niet blind hoeven te worden. Jammer genoeg kennen veel mensen in Congo enkele grote barrières tot oogzorg. De helft van hen wordt blind door cataract. Een oogaandoening dat simpel te verhelpen valt…

In juni wil ik naar de DR Congo vertrekken om een documentaire te maken om dit probleem aan te kaarten. Als alles goed verloopt gaan we op 29 november 2019 in première op de C-Mine in Genk. Een prachtige filmlocatie dat stad Genk me ter beschikking stelt om de documentaire te vertonen.

Het is de bedoeling dat we met de documentaire na verschillende organisaties, scholen, … gaan om mensen te bereiken die na het bekijken ervan geraakt zijn om een bedrag te doneren. Voor slechts €50 kan iemand in Congo al geopereerd worden en verlost geraken van hun oogaandoening / cataract. Dat is kleingeld t.o.v. de enorme impact van blindheid op iemands leven.

Om de documentaire te bekostigen ben ik op zoek naar steun & sponsors.

Wie wil Jorgo en zijn project steunen?

Nederlands: https://cinecrowd.com/losing-sight
Engels: https://cinecrowd.com/en/losing-sight

Meer info via jorgokokkinidis@gmail.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.