06.05.19 Equator / Evenaar, nieuw coöperatief leerplatform voor Noord-Zuid-onderwijs

Equator / Evenaar is een internationaal leerplatform waarmee scholen en andere organisaties uit Noord en Zuid zich gezamenlijk kunnen ontwikkelen naar actief wereldburgerschap.

Wereld-Delen, Chico Latino, Redhorse.tv, VVOB en anderen vormen de stuurgroep. Met dit project willen ze een bijdrage leveren aan SDG 4 (kwaliteitsonderwijs, duurzame ontwikkelingsdoelstelling) en, met dit doel, om verhalen over en over kinderen en hun leefsituatie over de hele wereld op een platform te vertellen. Veel andere duurzame ontwikkelingsdoelen worden in dit document besproken.

Elke deelnemende klas heeft de mogelijkheid om video’s van zichzelf te plaatsen en video’s van andere klassen te bekijken. Ze kunnen met elkaar communiceren onder supervisie van een supervisor en elkaar beantwoorden. Door dit unieke communicatieproject en het creëren van schoollinks, kunnen we kinderen en volwassenen een globaal beeld van de wereld geven. Dit platform is ook beschikbaar buiten scholen, bijvoorbeeld voor verenigingen die zuidelijke ngo’s ondersteunen.

Om dit te doen, bereiden we ambassadeurs voor die op scholen in het zuiden acteren om films te maken en uitzenden. Alle mogelijke reizigers uit het Zuiden, projectmedewerkers in het Zuiden, Vlaams wonen in het buitenland, stagiairs in het Zuiden, journalisten en anderen kunnen dergelijke ambassadeurs worden. Ze ontvangen apparatuur van ons ter plaatse om de plaatselijke bevolking de nodige instructies te geven om uitstekende resultaten te bereiken.

Wil je video’s maken, helpen verzenden, vertalen, aanpassen …?
Wil je meedoen met je organisatie of school in Noord of Zuid?
Ben je actief als ngo-medewerker in het zuiden?
Wil je samenwerken als Zuidelijke reiziger, stagiair uit het Zuiden, NGO, journalist …?
Wil je samenwerken als vrijwilliger in Vlaanderen? Waar ben je goed in?
Kent u andere mensen die hierin geïnteresseerd zijn? Informeer hen …

Voor alle informatie:

Project Equator / Evenaar
Kapelstraat 19
B 2520 Broechem
E-mail: equator.wd@gmail.com
GSM: 0493 08 97 21
BE38 8335 3522 7472

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.