Ebola: jongerenparlement in Kalehe dringt aan op dringende meeting en maatregelen (CongoForum)

BUKAVU – Het jongerenparlement van Minova in het territorium Kalehe (provincie Zuid-Kivu) vraagt om een dringende meeting over de ziekte ebola. Volgens de jongeren moet de provinciale overheid snel een team creëren dat de preventie organiseert en ook andere maatregelen uitwerkt.

Volgens het jongerenparlement moeten de gouverneurs van Zuid- en Noord-Kivu aan de gevraagde meeting deelnemen. Ook de artsen, verantwoordelijk voor de gezondheidszones Kirotshe, Minova, Kalehe-Ihusi en Bunyakiri moeten hierbij worden betrokken, luidt het.

De vraag van de jongeren staat in een brief die ze schreven aan de provinciale minister van Volksgezondheid in Zuid-Kivu, aldus Radio Okapi. De jongeren willen dat een aantal medewerkers wordt gegroepeerd en ingezet om te sensibiliseren rond ebola. De jongeren willen naar eigen zeggen meewerken in Minova, Bulenga, Kalungu, Buchiro, Kinyezire, Mukwidja, Nyabibwe, Nyamukubi, Bushushu, Ihusi, Luzira, Kasheke.

Er wordt gepleit voor een aantal plekken om de handen te wassen en voor checkpoints aan de grenzen tussen Noord- en Zuid-Kivu. De checkpoints moeten niet alleen op bepaalde wegen worden voorzien maar ook op de plaatsen waar mensen met de boot aankomen (Kivumeer).

In Noord-Kivu zijn officieel al meer dan 2.500 gevallen van ebola geteld. In Zuid-Kivu zijn er meer dan 2.400 bevestigde gevallen.

© CongoForum, 19.07.19

Beeld: Kalehe
Bron: La Prunelle RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.