FAO geeft 125 miljoen dollar voor programma rond voedselzekerheid (CF)

KINSHASA – Afgelopen donderdag is in de DR Congo officieel het startsein gegeven voor een project op het vlak van de voedselzekerheid. Dat gebeurde op een bijeenkomst die werd georganiseerd door het Congolese ministerie van Landbouw en die steun kreeg van de FAO. Bedoeling is om de capaciteiten van het ministerie te versterken, bericht Radio Okapi.

Congo is erin geslaagd om de sterftecijfers bij zuigelingen en kleine kinderen te verminderen. Desondanks blijft ondervoeding een ernstig probleem. Chronische ondervoeding wordt gemeld bij minstens 43% van de kinderen onder de 5 jaar. En ook de cijfers over acute ondervoeding zijn ongunstig.

Aristide Ongone Obame, vertegenwoordiger van de FAO, onderstreept hoe belangrijk het zopas gelanceerde project is: “Het ondersteuningsproject is het resultaat van een verzoek dat het ministerie van Landbouw richtte tot de FAO. Doel is om de capaciteiten institutioneel en operationeel te verstevigen door een technisch orgaan uit te bouwen dat de nationale politiek rond voedselzekerheid en voeding moet toepassen in de landbouwsector”.

Aan het project is een prijskaartje van 125 miljoen dollar gekoppeld. Dat bedrag stemt overeen met de financiële en technische ondersteuning die wordt voorzien door de FAO.

(c) CongoForum, 13.07.19

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.