Kwilu: meer dan 2.000 gevallen van mazelen, en 62 overlijdens in 4 maanden (CF)

KINSHASA – In de provincie Kwilu zijn sinds maart van dit jaar al meer dan 2.000 gevallen van mazelen opgetekend. 62 van de zieken zijn overleden. De cijfers komen van de plaatselijke gezondheidsdiensten, bericht Radio Okapi.

“We zitten nu al aan 2.378 gevallen van mazelen, verspreid over de 24 gezondheidszones”, zegt Jean-Pierre Basake, die de provinciale gezondheidsdienst leidt. “Geen enkele gezondheidszone is gespaard gebleven”.

Volgens Basake zijn er te weinig producten beschikbaar om de uitbraak van mazelen fatsoenlijk te bestrijden in alle gezondheidszones van Kwilu. “We praten hierover nu al meer dan een maand met onze partners in de provincie. We hebben nood aan centen om de dienstverstrekkers te kunnen omkaderen. Maar het vaccin, dat we nodig hebben, is in onvoldoende mate beschikbaar”.

De provincie Kwilu beschikt sinds meer dan een maand over 74.000 dosissen. Maar alleen al de stad Kwikwit (twee gezondheidszones) heeft 94.000 dosissen nodig. “Voor Kikwit alleen al moeten we dus nog 20.000 dosissen vinden”, stelt Basake.

© CongoForum, 17.07.19

Beeld – bron: UN News

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.