Provincie Ituri: tien nieuwe voertuigen voor de politie (CongoForum)

BUNIA – De nieuwe gouverneur van de provincie Ituri, Jean Bamanisa Saidi, heeft woensdag hulde gebracht aan alle politieagenten die sinds eind 2017 om het leven zijn gekomen in het gebied. Hij heeft het politiekorps opgeroepen om de moed niet te verliezen ondanks het verlies van veel manschappen, meer bepaald in het territorium Djugu, waar er veel geweld is geweest.

Bamanisa sprak op een plechtigheid in Bunia en maakte daar kennis met officieren en onderofficieren van de politie.

De gouverneur uitte kritiek op de ‘administratieve en militaire pesterijen’ waarvan burgers in de provincie het slachtoffer zijn. Op heel wat plekken moeten burgers heffingen betalen aan douanepersoneel of andere ambtenaren, en dat kan natuurlijk niet. Volgens Bamanisa moeten alle illegale wegversperringen verdwijnen en moeten burgers het melden wanneer sommigen toch in de boosheid volharden. Hij wil dat leger, politie en andere veiligheidsdiensten goed samenwerken.

Tijdens een speech in het Lingala vroeg Bamanisa aan de politieagenten om de wetten na te leven. Hij is zich ervan bewust dat de agenten geen makkelijk bestaan leiden. “Ik ken jullie leed, de president kent dit ook, we werken daar actief aan. De provinciale regering rekent op haar politie”.

In het kader van de plechtigheid kreeg de politie 10 nieuwe voertuigen overhandigd. Met die auto’s kan ze patrouilleren op een aantal belangrijke wegen in de provincie. Het leger zou binnenkort ook extra materieel krijgen om gemengde patrouilles te kunnen uitvoeren.

© CongoForum, 18.07.19

Beeld – bron: Bunia Actualités

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.