Vorkaansluitingen in Kinshasa: 40% werken is al uitgevoerd, zegt bevoegde overheidsdienst (CF)

KINSHASA – Veertig procent van de geplande vorkaansluitingen (‘sauts-de-mouton’) in Kinshasa is al afgewerkt. Dat zegt Benjamin Wenga, de directeur-generaal van het Congolese Office des voiries et drainage (OVD). Wenga was er gisteren, woensdag, bij toen president Félix Tshisekedi een aantal werven bezocht in de Congolese hoofdstad.

Tshisekedi wilde met eigen ogen zien in welke mate een aantal werken in Kinshasa al dan niet opschieten, meldt Radio Okapi. De werken zijn een deel van de maatregelen die de president tijdens zijn eerste 100 dagen wilde uitgevoerd zien. De Kinois klagen steen en been over de bezig zijnde werken.

Volgens Wenga kunnen de werken pas worden uitgevoerd na een bodemstudie. Om die reden zijn de meeste werven momenteel afgezet met golfplaten, luidt het.

De ingenieurs worden wel met bepaalde problemen geconfronteerd. Soms stuiten ze op weinig diep gelegen waterlagen. Ze moeten ook rekening houden met ondergrondse stroomkabels van de SNEL en waterleidingen van Regideso. Het gebeurt verder dat de ligging van bepaalde woningen de werken hindert.

Tijdens zijn bezoek vroeg Tshisekedi aan de betrokken bedrijven om hun personeel goed te behandelen. Aan de politie vroeg hij om niet-officiële markten en parkings op te doeken in de buurt van de bouwwerven; dat zou het verkeer iets vlotter moeten doen verlopen.

© CongoForum, 18.07.19

Beeld – bron: DIA

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.