Ook havenstad Antwerpen kreeg bezoek van Félix Tshisekedi (CongoForum)

ANTWERPEN – President Félix Tshisekedi is gisteren, woensdag, ook in Antwerpen geweest. Congo wil graag beter samenwerken met de diamantsector en de Antwerpse haven, berichten diverse media.

Antwerpen heeft één van de grootste havens in Europa. De Antwerpse haven hoopt de samenwerking met de haven van Matadi (Centraal-Kongo) te versterken. Officieel zijn beide havens verzusterd, maar in de praktijk zijn er niet al te intense contacten. Volgens een persbericht zal de haven van Antwerpen knowhow leveren om een havenautoriteit uit te bouwen in de DR Congo.

Tshisekedi bezocht in Antwerpen het Werelddiamantcentrum (AWDC). Ook daar werd een samenwerkingsakkoord ondertekend. Het centrum wil naar verluidt zijn kennis delen op het vlak van transparantie en traceerbaarheid van ertsen.

Er is blijkbaar ambitie om de onderlinge handelsstromen uit te breiden en Congolese ambtenaren in Antwerpen te laten opleiden.

President Tshisekedi hechtte eraan om België als eerste land in Europa te bezoeken. Hij bracht een flink deel van zijn leven in België door, en kent het land dan ook goed. Tshisekedi ziet België als een belangrijke ‘entree’ om de banden met de EU aan te halen.

CongoForum, 19.09.19

Beeld – bron: Havenbedrijf Antwerpen

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.