Aangepaste begroting 2020 valt goed bij meerderheid én oppositie (CongoForum)

KINSHASA – Er lijkt een vorm van eensgezindheid te ontstaan rond de begroting van de Congolese staat voor 2020. In het huidige begrotingsontwerp van de regering is sprake van een enveloppe van 10 miljard dollar, constateert Radio France Internationale.

Christophe Lutundula Apala, parlementslid namens het oppositieplatform Ensemble pour le changement, vindt een begroting van 10 miljard dollar een goede zaak. “Dit bedrag is realiseerbaar”, denkt Lutundula. “Het is nu aan de regering om hervormingen door te voeren om de inkomsten te maximaliseren en de overheidsuitgaven onder controle te krijgen”. De opposant verwijst naar de strijd tegen corruptie en straffeloosheid, het verduisteren van overheidsgeld, de sanering bij de overheidsregieën, de nood aan transparantie en inspanningen die nodig zin om de inkomsten uit mijnen, olie en bosbouw beter in beeld te krijgen.

Coco Mulongo, parlementair van de UDPS (meerderheid), denkt in dezelfde zin. Deze verkozene uit Lubumbashi wil dat Congo zijn productie uitbreidt. “We praten in ons land veel over produceren zonder dit in de praktijk te brengen”, aldus Mulongo. Hij onderstreept het belang om meer te gaan produceren in het land. “Congo produceert te weinig”.

Weldra zal de Nationale Assemblee het begrotingsontwerp van de regering-Ilunga bespreken. Aanvankelijk was sprake van een begroting van iets meer dan 7 miljard dollar, ondertussen gaat het dus om 10 miljard.

© CongoForum, 28.10.19

Beeld: Coco Mulongo (UDPS)
Bron: Dépêche.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.