Congolees leger maakt zich klaar voor offensief tegen ADF-rebellen (CongoForum)

KINSHASA – Het Congoleese leger is een grootscheeps offensief aan het voorbereiden tegen de Oegandese ADF-rebellen. Deze rebellen hebben veel burgers ontvoerd en afgeslacht in de streek van Beni, en dat gedurend jaren.

Het leger neemt nu maatregelen om te verhinderen dat burgers het doelwit worden van de ADF wanneer het offensief van start gaat. Generaal Sylvain Ekenge zegt dat de bevolking moet weg blijven van alle militaire stellingen in de zone van Beni, zo bericht Radio Okapi. Als legercommandanten worden betrapt met burgers bij hun stellingen, zullen ze een sanctie krijgen, luidt het.

Legervoertuigen mogen ook geen artikelen of producten vervoeren die niet toebehoren aan militairen. Ze mogen alleen rantsoenen voor de soldaten, wapens en munitie vervoeren. Als er militaire trucks worden aangetroffen die toch andere dingen transporteren, zal ook dat worden bestraft, stelt het leger. “We hebben alles gedaan om toestanden uit het verleden te vermijden”, klinkt het.

In de voorbije dagen zijn extra manschappen toegekomen in de streek van Beni. Uiteraard in verband met de nieuwe acties tegen het ADF.

© CongoForum, 14.10.19

Beeld: Congolese militairen in de streek van Beni
Bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.