Kinshasa: beschadigde wegen dringend herstellen, zegt president Tshisekedi (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft dinsdag de opdracht geven om de Avenue de l’Université in Kinshasa dringend te herstellen. Kinshasa werd in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door zware onweersbuien. Het natuurgeweld veroorzaakte overstromingen die op hun beurt zware materiële schade aanrichtten.

De president besliste verder om vanaf vandaag herstelwerken te laten uitvoeren in Livulu, een wijk in de gemeente Lemba. Daar ontstond een grote kloof en werden woningen verwoest nabij de katholieke parochie Elimo Santu. Er vielen diverse doden. Anderen werden gedwongen hun huizen, die met instorting worden bedreigd, te verlaten.

President Tshisekedi en echtgenote, Denise Nyakeru, bezochten de zwaarst getroffen locaties, meldde Radio Okapi.

Op de Avenue Kianza constateerde Tshisekedi de schade aan het asfalt van een belangrijke verkeersader tussen Ngaba en Lemba. De overheid zette teams aan het werk om het verkeer op deze weg zo vlug mogelijk weer mogelijk te maken. Ingenieurs van het leger en mensen van de overheidsdienst OVD moeten zo vlug mogelijk aan de slag, besliste de president.

“We gaan alle sites tegelijk aanpakken. Wij zijn van mening dat we in zeer korte tijd het verkeer op de Avenue de l’Université kunnen herstellen zodat de Kinois en de studenten van UNIKIN weer normaal kunnen functioneren”, stelt Benjamin Wenga, directeur-generaal van de OVD. Vandaag is met de werken gestart.

Ingenieurs van het leger en medewerkers van de OVD moeten zo vlug mogelijk haalbaarheidsstudies presenteren over de heraanleg van de Avenue de l’Université. Deze weg is over een lengte van bijna 30 meter in twee gesneden.

© CongoForum, 27.11.19 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.