Kinshasa: heraanleg Avenue Pierre Elengesa gaat van start (CongoForum)

KINSHASA – Op woensdag 13 november is in Kinshasa de heraanleg van de Avenue (Pierre) Elegesa begonnen. De werken, die 16 maanden zullen duren, moeten het verkeersinfarct oplossen in heel de zone van de gemeenten Makala, Bumbu, Selembao tot aan Mont Ngafula. De werken worden uitgevoerd door de firma Adi-Construct en zullen in twee fasen gebeuren, bericht Radio Okapi.

De eerste fase omvat de heraanleg van het eerste deel van de Avenue Pierre Elengesa tussen het begin aan de Avenue Kasa-Vubu (ter hoogte van de markt ‘Mariano’ ) tot de brug in de buurt van het kruispunt met de Avenue Ngiri-Ngiri.

Het tweede gedeelte omvat de aanleg van een volledig nieuwe weg die vertrekt van aan deze brug (over de Bumbu-beek) tot de halte ‘Armé’ op de By Pass-weg in de gemeente Mont-Ngalufa.

Zes kilometer

Met een lente van zes kilometer zal deze heraangelegde én verlengde Avenue Elengesa de weggebruikers toelaten het gemeentehuis van Mont-Ngalufa, gelegen langs de By Pass, te bereiken zonder nog langs de Avenue Université en de beruchte Ngaba-rotonde te moeten passeren.

“We zijn verheugd dat men eindelijk aan ons gedacht heeft”, reageert een buurtbewoner. “Makala krijgt hiermee eindelijk een geasfalteerde hoofdweg die tot de By Pass zal lopen zodat we de omtrek kunnen vermijden.

Volgens de werfleider, ingenieur Fiston Munkel, zal de heraanleg nu echt beginnen. “U zal zien dat de renovatie eerst wordt toegespitst op welbepaalde delen van de weg die we nu al aan het uitgraven en uitbreken zijn en die we door nieuw materiaal zullen vervangen.” Het tweede en grootste werk behelst heel de nu ingesloten zone, verduidelijkte hij nog.

© CongoForum, 14.11.19 (pvb)

Beeld – bron: Lisapo Info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.