Kinshasa: Werrason opgeroepen om ruimte Zamba Playa vrij te geven (CongoForum)

KINSHASA – Bronnen dicht bij de Wenge Musica Mother House-groep melden dat het Werrason-hoofdkantoor zou worden verkocht door de familie Jokol die het bezit. Dat berichten Mediacongo en Afriquinfos.

In tegenstelling tot wat sommigen denken, behoort Zamba Playa, bekend als de plek van Wenge MMM-repetities, niet tot deze ster van de Congolese muziek. Sinds het innemen van deze ruimte na de verhuizing van Wenge Musica BCBG 4×4 All Terrain in 1997, is Werrason altijd huurder geweest.

De familie Jokol stuurde een kennisgeving aan de MMM-baas van Wenge om zijn bedoelingen met betrekking tot het nut van deze regeling aan te geven. Dit, zo leren we, om de artiest al in staat te stellen praktische regelingen te treffen om deze plaats, die gedurende twee decennia als zijn ‘kazerne’ werd beschouwd, vrij te geven. Vanzelfsprekend heeft de auteur van het album “Kibuisa Mpimpa” kennis genomen van de beslissing van zijn huisbaas en staat hij op het punt deze officieel aan zijn medewerkers en zijn loyale fans bekend te maken.

Geconfronteerd met deze schokkende en onverwachte situatie heeft de ‘Koning van het woud’ al een andere strategie gevonden, in afwachting van een andere plek voor zijn groep. Daarom koos hij ervoor om mobiele repetitiesessies in de verschillende gemeenten van Kinshasa te organiseren, wat zijn woordvoerder bevestigt als ‘intercommunale repetities’.

Al in oktober 2019 begonnen Werrason en zijn poulains aan de reeks wekelijkse repetities in het Tshangu-district in het oosten van Kinshasa. De afgelopen twee weken zat Wenge MMM rond het zwembad van het hotel Apocalypse 22, in de gemeente Masina.

© CongoForum, 08.11.19 (rok)

Beeld: Werrason
Bron: Werrason-Ngiama.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.