Kisangani: Yira-studenten walgen van herhaalde bloedbaden in de stad Beni (CongoForum)

KISANGANI – In een verklaring van donderdag 21 november van de Yira- studentenvoorzitter, Timothée Kanyere, verklaren de studenten dat ze walgen van de herhaalde slachtingen in de stad Beni en omstreken (Noord-Kivu). Dat signaleert Radio Okapi.

De studenten verblijven in Kisangani, de hoofdplaats van de provincie Tshopo. Ze hebben aanbevelingen voor de Congolese autoriteiten.

“Geconfronteerd met deze zwartgallige situatie, bevelen wij het staatshoofd, Felix Antoine Tshisekedi, opperbevelhebber van het leger, aan om zijn militaire basis onmiddellijk in Beni te installeren. “

Aan de minister van Nationale Defensie vragen deze studenten dat hij zich ook in Beni zou vestigen, zoals de minister van Volksgezondheid deed in het dossier van het Ebola-virus.

In dezelfde verklaring vragen ze “met kracht” aan de centrale regering om een ​​strategische verandering in het leger aan te brengen. “We roepen ook de soldaten op die aan het front vechten tegen het ADF om de inspanningen en strategieën voor oplossingen en de duurzame vrede in het oosten van de DRC en meer in het bijzonder in Beni te verdubbelen”.

“We zeggen dit alles met enorme pijn en dit alles om het geweten van de Congolese politiek-administratieve autoriteiten uit te dagen als het gaat om hun verantwoordelijkheid, die van het garanderen van vrede in Congo”, aldus nog Timothée Kanyere.

© CongoForum, 22.11.19 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.