Volkswoede kost twee mensen het leven in Beni (CongoForum)

De frustraties over het aanhoudende geweld leiden geregeld tot betogingen van boze burgers in Beni en omstreken.

BENI – In de stad Beni in Noord-Kivu zijn zaterdag twee personen, een man en een vrouw, gelyncht door een woedende menigte. De twee werden ervan verdacht te hebben meegedaan aan het afslachten van honderden burgers.

De menigte zag de man en de vrouw als leden van een gewapende groep die de dood van honderden burgers op zijn geweten heeft, berichten persagentschappen. De twee werden aangepakt toen ze op het punt stonden om een taxi te nemen.

Congolese militairen kwamen ter plaatse. Ze schoten in de lucht om te vermijden dat er nog meer slachtoffers zouden vallen.

De twee slachtoffers beschikten niet over identiteitsdocumenten. Boze burgers ontdekten wel munitie, militaire uniformen en dergelijke. De bevolking gaat ervan uit dat het om ADF-leden ging die een nieuwe actie tegen de burgers aan het voorbereiden waren.

De politie van Beni heeft ondertussen de stoffelijke overschotten geëvacueerd. Ze probeert de identiteit van de slachtoffers te achterhalen en wil ook te weten komen wie hen precies om het leven heeft gebracht, en hoe.

In Beni is de voorbije dagen al vaak betoogd omdat de bevolking razend is over de aanhoudende slachtpartijen van het ADF. De inwoners zeggen dat de autoriteiten weinig of niets ondernemen en wijzen ook de VN-vredesmacht in de streek met de vinger.

© CongoForum, 01.12.19

Beeld – bron: Interview.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.