Mercer-rapport: Kinshasa op drie na duurste stad in Afrika voor expats (CongoForum)

KINSHASA – In het 26ste rapport van 2020 van het bureau Mercer over de duurste steden ter wereld voor ‘expats’ komen 42 Afrikaanse steden aan bod. Mercer is een Amerikaanse consultancybedrijf. Volgens de analyse bezet Kinshasa de vierde plaats in Afrika en de 24ste plaats in de wereld.

Volgens het onderzoek is Victoria, de hoofdstad van de Seychellen, met de 14e plaats in het klassement, de duurste stad in de Afrikaanse top-10. Daarna komt N’Djamena, de Tsjadische hoofdstad (15de in de wereld), gevolgd door Lagos in Nigeria (18de in de wereld) en Kinshasa (24ste in de wereld). Vorig jaar stond Kinshasa op plaats nummer drie.

Andere dure Afrikaanse steden zijn Libreville in Gabon (33ste in de wereld), Abidjan in Ivoorkust (36ste in de wereld) en Brazzaville in Congo (44ste in de wereld). Ten slotte sluiten Bangui (Centraal-Afrikaanse Republiek), Yaoundé (Kameroen) en Accra (Ghana) de Afrikaanse top-10 af.

Voor zijn klassement kijkt Mercer naar criteria zoals de kosten van huisvesting, voedsel, transport, kleding, huishoudelijke artikelen, enz. Volgens heel wat geïnformeerde waarnemers worden de onderzoeken van Mercer steeds meer geapprecieerd.

© CongoForum – Arnaud Kabeya, 12.06.20 (rok)

Beeld – bron: Congo Rising / Twitter

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.