Beni: boeren eisen meer veiligheid en uitleg van Monusco (CongoForum)

BENI – De afdeling Beni van UAEPECO, een organisatie van boeren, veetelers en vissers, hield op dinsdag haar algemene vergadering. De boeren, die vaak in een context van onveiligheid hun werk moeten doen, willen dat de VN-vredesmacht (Monusco) inspanningen doet om uit te leggen hoe ze bijdraagt tot de lopende militaire operaties tegen gewapende groepen in de regio.

“We hebben de kwestie van de onveiligheid in de eerste plaats aan de orde gesteld omdat wij boeren zijn die werken in het gebied dat wordt overspoeld door milities. We hebben dus een groot onveiligheidsprobleem”, verklaarde de communicatiemedewerker van de organisatie, Désiré Mumbere, aan Radio Okapi.

Volgens Mumbere wil UAEPECO / Beni dat Monusco uitleg komt geven over haar bijdrage aan een militaire operatie in Nyaleke. De boeren zijn vastbesloten om signalen te geven wanneer ze in hun gebied activiteit van milities of rebellengroepen vaststellen. Zij willen op een geëngageerde manier helpen om de onveiligheid in het gebied terug te dringen, luidt het.

© CongoForum, 05.11.20 (rok)

Beeld-bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.