Lomami: apparatuur voor digitale radiologie in ziekenhuis van Kabinda (CongoForum)

KABINDA – In het algemene referentieziekenhuis Saint Camille in Kabinda (in de provincie Lomami) is nieuwe apparatuur voor digitale radiologie in gebruik genomen. Het gaat om een gift in het kader van het project ‘Action Hôpital’ waaraan Belgische, Franse en Duitse verenigingen deelnemen. Dat bericht Radio Okapi.

Het gaat om nieuwe technologie die het mogelijk maakt om beelden van ongeveer vier kamers op afstand te zien. In de dokterszaal wordt een beeldscherm gezet zodat de artsen de beelden kunnen interpreteren en betrouwbare diagnoses kunnen stellen, aldus Radio Okapi.

Artsen en medisch-biologische ingenieurs, die voor de installatie uit België en Frankrijk kwamen, zeggen dat het Saint Camille de Kabinda-ziekenhuis door deze radiologie in staat zal zijn om verschillende infectieziekten te diagnosticeren.

 Lang voor de ingebruikname trainden deze ingenieurs en artsen het verplegende personeel van het Kabinda-ziekenhuis, leerlingen en verpleegkundestudenten van medische technische scholen en hogere instituten in de provincie Lomami.

Het ziekenhuis kreeg overigens nog meer uitrusting: hematologietellers, een gespecialiseerde bacteriologische dienst, een compleet systeem voor zonne-energie en een bliksemafleider, laat Radio Okapi weten.

© CongoForum, 09.11.20 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.