Turkije wil Congo helpen om toeristische sector nieuw leven in te blazen (CongoForum)

ANKARA – Tijdens zijn recente werkbezoek aan Turkije had de Congolese minister van Toerisme, dr. Yves Bunkulu Zola, een lange vergadering met de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy. Beide ministers willen samenwerken om de toeristische sector in de Democratische Republiek Congo nieuw leven in te blazen. Congo is een uitgestrekt land met een groot potentieel, maar de toeristische infrastructuur ontbreekt of laat vaak te wensen over.

De besprekingen gingen over de technische ondersteuning in de toeristische sector die de DR Congo wenst te krijgen van Turkije. Als zesde toeristische bestemming ter wereld beschikt Turkije over veel  ervaring en bewezen expertise die de Congolese minister van Toerisme nodig heeft om de sector in de DR Congo een boost te geven.

De gevraagde technische ondersteuning omvat een administratieve component en een technische component. De eerste is gericht op het verbeteren van het personeelsbeleid van het nationale bureau voor toerisme en de nationale dienst voor toerisme. Voor de tweede component zal de nadruk vooral moeten worden gelegd op de opleiding en versterking van de parkwachters en medewerkers die voor maximale veiligheid van alle beschermde parken en vliegvelden in de DR Congo moeten zorgen.

Afschaffing toeristenvisa

Om het toerisme in Congo te bevorderen zijn faciliterende maatregelen nodig. Anders gezegd, er moeten middelen worden vrijgemaakt. De twee ministers spraken met elkaar over mogelijke investeringen. Turkije wil met Congo samenwerken om de statistieken te verbeteren en het toerisme te promoten.

De Congolese minister en zijn Turkse ambtsgenoot ondertekenden een ontwerp van samenwerkingsovereenkomst op het gebied van toerisme. Ze willen ook het toerisme in beide richtingen aanmoedigen, met name door de visa voor toeristen af ​​te schaffen. Deze maatregel zou ook gelden voor potentiële investeerders in deze sector.

© CongoForum – Arnaud Kabeya, 02.12.20 (rok)

Beeld: de 2 ministers van Toerisme

Bron: ministerie van Toerisme (DRC)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.