Kinshasa: autoriteiten reageren op actie boze taxichauffeurs (CongoForum)

KINSHASA – De autoriteiten in Kinshasa hebben gereageerd op de stakingsactie van de taxichauffeurs, gisterenochtend. Volgens Zoom-Eco lassen de autoriteiten nu een rustperiode van één week in. Tijdens die week zullen de boorddocumenten van de taxichauffeurs niet worden gecontroleerd, luidt het.

De beslissing werd genomen op een crisisvergadering onder leiding van vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Daniel Aselo. De minister van Vervoer, Chérubin Okende, de politie, medewerkers van de gouverneur van Kinshasa en vertegenwoordigers van de chauffeursvereniging ACCO namen deel aan de meeting.

Generaal Sylvano Kasongo, baas van de politie in Kinshasa, roept de taxichauffeurs op om de verkeersregels na te leven. Volgens Kasongo zal een vaste commissie worden opgericht om de grieven van de chauffeurs te bespreken en naar oplossingen te zoeken.

Jean Mutombo, voorzitter van ACCO, hoopt dat de lopende gesprekken tot duurzame oplossingen zullen leiden. Mutombo onderstreept dat de chauffeurs de pesterijen van politiemensen en ambtenaren hartsgrondig beu zijn. Hij is van mening dat de verzuchtingen van zijn achterban een ernstig onderzoek verdienen.

© CongoForum, 13.07.21 (db)

Beeld: Taxi

Bron: Deskeco

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.