Congolese post hoopt op nieuw elan via onlinekanaal (CongoForum)

KINSHASA – De algemeen directeur van de Congolese post- en telecommunicatiemaatschappij (SCPT), Didier Musete, heeft dinsdag in samenwerking met het bedrijf Amani Consulting & Investment (ACI) de E-commerce website www.postemarket.cd gelanceerd, Dat bericht Digitalcongo.net.

Deze  door het SCPT  opgezette onlinedienst moet het bestellen en leveren van goederen in de hele Democratische Republiek Congo (DRC)  vergemakkelijken.  Volgens de algemeen directeur  ligt de website binnen het bereik van ondernemers en online verkopers en vormt ze zo een grote online markt waar onafhankelijke verkopers, professionals of particulieren nu de mogelijkheid hebben om hun producten of diensten in het hele land te verkopen.

“Daarbij kan worden gebruik gemaakt van  de logistieke mogelijkheden en de aanwezigheid van de SCPT in alle steden en gebieden van Congo”, aldus  de topman   van de Congolese post- en telecommunicatiemaatschappij. “Het platform Poste Market is een enorme troef die de kracht van het netwerk van de Congolese Post aantoont, aangezien de Post aanwezig is in alle 145 territoria en in één sector op drie alsook in de 26 provincies en in de grote steden”, zegt Musete.

Didier Musete maakt zich ook sterk dat Poste Market ook tegen een zeer goede prijs kan zorgen voor de opslag en de verzending van producten aan verkopers en kopers, “Wat de technische middelen betreft, omvat de hardware van Poste Market motorfietsen, voertuigen en personeel. Ook de software die de QR (code) genereert en een tekst (API) waarmee de hele bestelling kan worden gevolgd tot het moment van de uiteindelijke levering.”

De initiatiefnemers omschrijven het project als een innovatie die handel drijven voor Congolese ondernemers zal vergemakkelijken.

© CongoForum, 14.10.22 (em)

Beeld – bron: postgebouw in Kinshasa/Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.