Kinshasa: nieuwe kraamkliniek in gemeente Kimbanseke, gefinancierd met Franse middelen (CongoForum)

KINSHASA – Premier Jean-Michel Sama Lukonde heeft maandag de nieuwe kraamkliniek van het ziekenhuis van Kingasasini in de gemeente Kimbanseke (Kinshasa) officieel geopend. Het ziekenhuis wordt gerund door de ‘Zusters van de Armen uit Bergamo’.

In de nieuwe kraamkliniek vind je onder meer zalen voor vroeggeboren baby’s, toezicht op het werk van vroedvrouwen, operaties, reanimatie, bevallingen enzovoort.

Alles bij elkaar werd 4,2 miljoen euro geïnvesteerd in het gebouw en materieel. De kraamkliniek werd gebouwd door het consortium Ginger International en Dokters van de Wereld. Het project is gekoppeld aan PROMEKIN, een programma dat de gezondheidszorg voor moeders en kinderen wil verbeteren. Bedoeling is om de sterftecijfers bij baby’s en moeders te verminderen.

Premier Sama Lukonde denkt dat de nieuwe kraamkliniek een serieuze stap vooruit is en ziet het project als een voorbeeld van goede samenwerking tussen Frankrijk en de DR Congo. De betrokken katholieke congregatie zet zich al een halve eeuw in voor zwangere vrouwen en hun kinderen.

De kraamkliniek werd gefinancierd door het Franse Ontwikkelingsagentschap AFD.

© CongoForum, 29.03.23 (db)

Beeld – bron: Primature RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.